Sări la conţinut

Metal detecting în România

noiembrie 1, 2011

Detecţii în judeţul Mureş

  Bună seara dragi cititori şi pasionaţi!

  Doresc să vă prezint în acest articol descoperirile unor colegi de-ai mei de pe forumul  http://www.detectiemetal.com/ .

  În această frumoasă toamnă domnul Pop Cristi – „digger”  şi bunul său amic Rebendici Erik  – „centurion” au avut norocul să întâlnească o zonă cu potenţial arheologic pe segmentul antic şi medieval, zona fiind bineînţeles una neconservată.

  Aceştia au descoperit o fibulă din bronz aurită lucru care i-a determinat  să insiste şi rezultatele au început să apară, aceştia au mai descoperit : lame de cuţit de utilitate domestică, ace de păr antice din oţel ca accesorii de prindere a coafurii feminine , catarame romane de bronz cu ac de fier, o fibulă de oţel oxidată destul de mult , vârfuri de săgeţi de tipul torsadat, tipologie romană, destul de rare, folosite de trupele de auxiliari, cuie, unelte de fier ce par a fi fost folosite la prelucrarea lemnului, un etalon de fier de circa 1,5 kg al unui vechi cântar , un pinten medieval timpuriu, un ac de păr torsadat din fier şi  o pană de oţel pentru despicat blocuri de piatră.

Frumoase descoperiri, nu ?

  Să nu uităm că domnul Pop Iuliu Cristi ( „digger”) a mai descoperit în toamnă anului trecut, mai exact pe 10 octombrie 2010 un inel roman din aur cu camee din secolul al – II- lea, vezi articolul, aici.

  Dar frumoasele descoperiri nu s-au oprit aici, acesta a găsit la circa 20 de metrii de zona cu potential antic un celt de bronz în stare bună, un topor de bronz provenind din perioada aproximativă a anilor 2.200 – 1.100 î.Chr. din epoca bronzului .

  Eu le urez sincere felicitări şi multă sănătate!

  Am atasat mai jos un montaj realizat de domnul „digger” in care este surprins momentul descoperirii toporului din bronz !

  Vizionare placută!

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: