Metal detecting în România

Detecţii în judeţul Mureş

  Bună seara dragi cititori şi pasionaţi!

  Doresc să vă prezint în acest articol descoperirile unor colegi de-ai mei de pe forumul  http://www.detectiemetal.com/ .

  În această frumoasă toamnă domnul Pop Cristi – „digger”  şi bunul său amic Rebendici Erik  – „centurion” au avut norocul să întâlnească o zonă cu potenţial arheologic pe segmentul antic şi medieval, zona fiind bineînţeles una neconservată.

  Aceştia au descoperit o fibulă din bronz aurită lucru care i-a determinat  să insiste şi rezultatele au început să apară, aceştia au mai descoperit : lame de cuţit de utilitate domestică, ace de păr antice din oţel ca accesorii de prindere a coafurii feminine , catarame romane de bronz cu ac de fier, o fibulă de oţel oxidată destul de mult , vârfuri de săgeţi de tipul torsadat, tipologie romană, destul de rare, folosite de trupele de auxiliari, cuie, unelte de fier ce par a fi fost folosite la prelucrarea lemnului, un etalon de fier de circa 1,5 kg al unui vechi cântar , un pinten medieval timpuriu, un ac de păr torsadat din fier şi  o pană de oţel pentru despicat blocuri de piatră.

Frumoase descoperiri, nu ?

  Să nu uităm că domnul Pop Iuliu Cristi ( „digger”) a mai descoperit în toamnă anului trecut, mai exact pe 10 octombrie 2010 un inel roman din aur cu camee din secolul al – II- lea, vezi articolul, aici.

  Dar frumoasele descoperiri nu s-au oprit aici, acesta a găsit la circa 20 de metrii de zona cu potential antic un celt de bronz în stare bună, un topor de bronz provenind din perioada aproximativă a anilor 2.200 – 1.100 î.Chr. din epoca bronzului .

  Eu le urez sincere felicitări şi multă sănătate!

  Am atasat mai jos un montaj realizat de domnul „digger” in care este surprins momentul descoperirii toporului din bronz !

  Vizionare placută!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s