O nouă pasiune: Magnet Fishing

La pescuit metale pe râul Bahlui

magnet fising

  Bună seara dragi cititori şi pasionaţi!

  Acum aproape un an de zile, cautând pe youtube filmări ale detectoriştilor din străinătate, am descoperit o nouă pasiune, pe nume magnet fishing.

  După ce am vizionat câteva clipuri interesante mi-am propus să-mi achiziţionez şi eu un magnet de mare putere pentru a putea practica acest hobby, dar din păcate nu găsisem niciun magazin de specialitate în ţară. 

  Datorită unor membri ai forumului detectoriştilor din România, mai exact: http://detectiemetal.com/, forum ce are o rubrică dedicată magnet fishing-ului, am aflat de unde pot achiziţiona un astfel de magnet şi am dat imediat comandă.

  Este vorba de un magnet neodim/neodym (NdFeB) de tip oală (potmagnet) cu un diametru de 75 mm şi cu o forţă de aderenţă de aproximativ 175 de kg.

  Pentru a putea să ies la pescuit relicve am mai avut nevoie de o cordelină, aproximativ 10 m şi de un inel cu filet de tip ochi.

  A fost interesant, am scos din apa Bahluiului multe cuie, şuruburi, piuliţe, câteva monede moderne, o mică cataramă, dar şi două bucăţi de fier folosite în construcţii. 

  Mai jos puteţi viziona câteva fotografii cu magnetul, dar şi cu râul Bahlui aflat astăzi într-un proces compet de modernizare, plus unul dintre clipurile de pe internet care m-au făcut să încerc şi acest hobby.

Fotogalerie:

Magnet Fishing – World War II Relics Video:

4 gânduri despre „O nouă pasiune: Magnet Fishing

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s