Cutiuţă din aluminiu World War II

Cutie germană de amfetamine Pervitin

   

      Bună seara!

  Cutiuţa am găsit-o într-o zonă în care s-au desfăşurat lupte în cel de-al doilea război mondial. Anul trecut am mai găsit câteva în apropierea unei cazemate, dar erau distruse aproape complet.

  Am bănuit de la început ca este o cutie de medicamente folosită de către soldaţi în timpul celui de-al doilea război mondial, dar nu ştiam exact dacă este aşa.

În urma unor căutari mai amănunţite şi a întrebărilor adresate unor persoane pasionate de metal detecting şi de obiecte WW am descoperit că nu m-am înşelat.

  Este o cutie de Pervitin ( amfetamine ) unul din drogurile psihostimulente produse, din anul 1938, de firma germană Temmler, din Berlin, pe bază de Metamfetamină care a fost utilizat în timpul celui de – al doilea război mondial (aceeași substanță este cunoscută în SUA ca benzedină și în Marea Britanie ca amfetamină).

  Drogul a fost folosit mai ales în timpul „Războiului Fulger” contra Poloniei și Franței între anii 1939 / 1940. Forma de prezentare fiind sub formă de ciocolată („Panzerschokolade”) sau sub formă de tablete („Stuka-Tabletten”, numite și „Hermann-Göring-Pille”), având rolul de a reduce senzația de teamă și a crește capacitatea de concentrare, determinând o stare de încredere în sine, dorinta de a asuma riscuri și, în același timp, reducând sensibilitatea la durere.

  Numai în perioada dintre luna aprilie și iunie 1940 au fost distribuite „Wehrmacht”-ului și aviației „ Luftwaffe” peste 35 milioane tablete de pervitin.

  Este un drog stimulant, care duce la dependență și la creșterea permanentă a necesarului. Combate senzațiile de oboseală, de foame, de durerere, duce pentru scurt timp și la creșterea siguranței de sine, inducând o senzație de forță și rapiditatea reflexelor. Efectele secundare cuprind modificări de personalitate, psihoze, paranoia prin insomnie.

  Sursa : wikipedia.org/

ACEASTA ESTE CUTIA DESCOPERITĂ DE MINE :

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s