Buton franţuzesc World War I

French Engineers Button A.M & CIE PARIS WW I

  Bună ziua dragi cititori si pasionaţi!

 Astăzi vă prezint un buton din primul război mondial, care a aparţinut unui  soldat francez descoperit pe 21 aprilie 2012 în Tg. Neamţ. 

  Sunt foarte curios cum a ajuns acest buton prin zonele neamţului, dacă poate cineva să-mi dea ceva detalii aş fi încântat, au luptat şi francezii pe aceste fronturi în primul război mondial? Nu este singurul obiect găsit de la aceştia, anul trecut am mai găsit două tuburi trase franţuzeşti  Lebel de 8 mm.

2 gânduri despre „Buton franţuzesc World War I

  1. salut. in primul razboi am primit ajutor masiv de la frantuji (misiunea militara franceza gral Henri Berthelot) printre altele si vreo 350000 de pusti Berthier 07/15 care foloseau cartusul de 8mm lebel. din ce stiu eu daca respectivele cartuse au niste cerculete pe „fund” erau de la pustile mitraliera chauchat si hotkiss, iar alea cu inscriptie (ex.”remington”) de pusca. unitatile retrase de pe front si aflate in refacere faceau exercitii si cred ca de acolo si tuburile tale si nasturele.instructorii erau francezi.in zona tg neamt nu s-au dat lupte in ww1. dar lebelul a mai fost folosit (f redus) in ww2 de arm.romana la unitati de linia a IIa sau din spatele frontului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s