Cel mai interesant obiect descoperit până acum!

Cineva mă iubeşte!

 

Medalion din aur gasit cu detectorul de metale

  Bună ziua dragi cititori şi pasionaţi!

  Astăzi vă prezint un obiect foarte drag mie, un lănţişor din aur de 14 k cu medalion, găsit vara trecută în Tg. Neamţ, oraşul meu natal.

  După câteva ore de căutat metale fără rezultate memorabile, împreună cu bunul meu prieten Claudiu Angheluţă, am decis să ne retragem spre casă, dar cu detectorul pornit.

  Ne aflam într-o zonă îndepărtată de civilizaţie şi nu scanam ca la carte tot perimetrul, pur şi simplu mergeam cu el pornit, şansele de a găsi ceva fiind extrem de reduse.

  După câteva minute bune de mers a apărut şi primul semnal, pe ecranul aparatului, îmi indica ca ar fi „iron foil” mai exact folie de aluminiu de la pachetele de ţigări, gumă de mestecat, folie de medicamente etc. 

  Era un semnal banal, de multe ori nici nu mă mai sinchiseam să verific ţinta, deoarece mai mereu se adeverea că este ce indică detectorul.

  M-am uitat la Claudiu, i-am spus ce îmi indică aparatul pe un ton uşor dezamăgit, dar el mi-a spus să văd totuşi ce este, mai ales că obiectul se afla undeva la suprafaţă, aşa că am ferit frunzele şi am zărit un lănţişor foarte subţire din aur. Bucuria a fost mare mai ales că sunt extrem de rare descoperirile de acest gen, dar şi mai mare a fost după ce am observat că lănţişorul are ataşat şi un medalion dreptunghiular sub formă de tăbliţă.

  Partea memorabilă şi plină de emoţie a apărut în momentul în care am şters medalionul de pământul depus pe el şi am observat inscripţia „Te iubesc Radu!”. Efectiv nu-mi venea să cred ce văd în faţa ochilor, îmi tremura mâna, mă uitam la Claudiu şi vedeam că şi el este extrem de emoţionat, am rămas efectiv blocaţi, făra cuvinte pentru câteva clipe. Această stare a fost generată de faptul că prenumele meu este Radu.

  Am stat apoi şi am încercat amândoi să ne dăm seama cum a fost posibil să găsesc acest medalion gravat cu numele meu chiar în mijlocul pădurii, nici măcar nu scanam serios, ar fi putut să se afle la 2 cm mai la stânga sau mai la dreapta şi nu l-aş fi găsit niciodată, dar totuşi mi-a ieşit în cale şi cu ce mesaj…

  Nici acum nu am reuşit să-mi explic cum de s-a întâmplat, din atâtea nume româneşti şi avem destule, cum a fost posibil să fie gravat cu numele meu?

  Împreună, medalionul şi lănţişorul cântăresc 1.72 grame Au, este foarte mic şi firav dar totuşi rămâne cea mai frumoasă descoperire făcută de mine până acum, dar şi cea mai ciudată…

  Cu ocazia acestui articol vreau să-l salut pe Claudiu şi să-i transmit spor în tot ce face şi că abia aştept să se întoarcă în ţară să mai ieşim la o partida de metal detecting.

  Medalionul este cel din poza de mai sus, făcută chiar în momentul descoperirii.

  Vă doresc o duminică plăcută în continuare!

 

3 gânduri despre „Cel mai interesant obiect descoperit până acum!

Lasă un comentariu