Obiecte foarte periculoase!

Scurta plimbare de duminică

Proiectile srapnel WW 2

   Bună seara dragi cititori şi pasionaţi!

  Duminica trecută am ieşit împreună cu Gabriel şi cu Armand  la o scurtă partidă de detecţie prin  împrejurimile Iaşului, zic scurtă deoarece am avut ghinionul să descoperim trei proiectile şrapnel active, folosite în cel de-al doilea război mondial, fapt ce a dus la încetarea activităţilor noastre deoarece am sunat la numărul de urgenţă 112 să anunţăm periculoasele obiecte, acest lucru îl recomand tuturor persoanelor care descoperă întâmplător astfel de obiecte, nu le atingeţi, îndepărtaţi-vă de acel loc, dar nu înainte de a marca zona şi apoi sunaţi la 112 !!!

  În scurt timp a sosit un echipaj al poliţiei rurale şi apoi specialiştii ISU. Proiectilele au fost ridicate şi transportate într-un loc sigur pentru a fi distruse.

  Două dintre acestea au fost găsite de mine într-un interval foarte scurt de timp şi apoi Gabi l-a detectat şi pe cel de-al treilea, toate fiind găsite pe o rază de 20 m². 

   Am uitat să precizez că Armand (Gommy) şi Gabi sunt noii mei parteneri de detecţie autorizaţi din Iaşi, în sfârşit am cu cine să ies. Gabi este inginer IT şi deţine un Ace Garrett 250 cu bobină DD Ultimate Coil de 13”, iar Armand este medic şi psiholog, acesta deţine un Fisher F2. 

 Pe langă obuze eu am mai descoperit şi două pile, o bila de şrapnel, un posibil solz de armură medievală şi o monedă de 5 bani 1975, obiecte prezentate în termenul legal  Direcţiei de Cultură din Iaşi.                  

  Doresc să vă prezint şi o monedă din bronz de tip Sadagura din 1773 descoperită pe 10.02.2013 şi predată pe 12.02.2013, monedă ce o puteţi viziona în fotogaleria de mai jos alături de obiectele găsite duminică.

Vizionare plăcută!

Fotogalerie:

6 gânduri despre „Obiecte foarte periculoase!

 1. Salutare,
  ma bucur ca ati putut sa va sincronizati si sa iesiti impreuna.
  Voi incerca si eu sa ma alatur voua.
  Pana atunci pregatesc ” terenul „.
  Din pacate sunt detasat la Tg Jiu pana la Paste iar in weekend, cand revin in Iasi imi petrec timpul cu familia.
  Ne auzim.
  Costi

 2. buna , mi se are super ce faceti .Doream sa te intreb cat costa bobina DD ULTIMATE COIL?
  si poti sa mi lasi pagina unde o pot gasi ? mersi si bafta in continuare

 3. Salutare. Si eu sunt detectorist dar in Buc. Din nefericire la noi sunt multe gunoaie dar tot am gasit lucruri foarte interesante. daca ajung in zona voastra, poate facem o tura. Eu am Garrett ACE 350 si il detin legal. Toata stima si spor la cautari!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s