Prima partidă de detecţie din 2013

Uprgrade Ace Garrett 250 şi primele obiecte

descoperite

   Bună seara, dragi cititori şi pasionaţi!

  În ciuda faptului că afară erau temperaturi sub zero grade şi zăpada depaşea 15 cm în unele zone, în cursul zilei de vineri am ieşit pe teren timp de două ore pentru a testa noua bobină DD ultimate coil de 13″ (33 cm), achiziţionată de curând de la vecinii noştrii bulgari, cu sprijinul financiar venit din partea  bunului meu prieten Claudiu Angheluţă, căruia ţin să-i mulţumesc enorm de mult şi cu această ocazie! Mi-am dorit foarte mult bobina, eu nu cred că mi-aş fi permis să fac acest upgrade prea curând, deşi era necesar.

  Sunt foarte mulţumit de ea deoarece este uşoară, aproximativ la fel de uşoară ca şi bobina stock deşi este cu mult mai mare, adâncimea şi raza de detecţie a crescut destul de mult comparativ cu cea mică şi lucrul acesta mă motivează să ies din casă.

  Sper să am mai mult timp pentru hobby-ul meu anul acesta şi să reuşesc să vă încânt cu cât mai multe obiecte frumoase şi cu istorioarele lor.

  În continuare doresc să vă prezint obiectele descoperite în prima ieşire din 2013 prin împrejurimile Iaşului, după cum v-am obişnuit, le puteţi viziona în fotogaleria de mai jos. Dacă puteţi aduce completari sau dacă mă puteţi ajuta cu identificarea unor obiecte, vă rog să-mi lăsaţi un comentariu.

  Vizionare plăcută!

Galerie foto cu obiectele descoperite pe 1 februarie 2013:

10 gânduri despre „Prima partidă de detecţie din 2013

 1. Piesa zisă „bucăţică de armură”, în formă uşor migdalată şi concavă, din bronz, este o aplică terminală de la prăseaua unui cuţit de import german. Au intrat cu zecile de mii de la finele sec. XV şi în sec. XVI

  1. Interesant, am mai auzit aceasta varianta, dar unii arheologi din tara (au mai gasit colegi de-ai mei asa ceva) au confirmat faptul ca este un solz de armura si apoi si arheologii din Iasi cu care colaborez mi-au spus la fel…

  1. Din nou este interesant, identificarea acestui inel nu am facut-o eu de capul meu, asta a fost verdictul dat de catre un arheolog de la Palatul Culturii din Iasi, in urma prezentarii conform legilor in vigoare. Acum nu stiu ce sa mai cred…
   P.S: Inelul nu a fost dorit deoarece nu se incadreaza in clasa obiectelor de patrimoniu si nu ar fi avut ce face cu el.

 2. Salut!am citit articolul tau si mi a placut.am si eu un detector si as vrea sa i schimb bobina sa l fac mai puternic,daca m ai putea ajuta,ca nu stiu cum sa procedez.si eu ma ocup cu detectia dar prin padurile de la tara aproape de husi(crasnaseni),eu am un mic muzeu acasa cu obiecte din ww2 germane.Succes in continuare!

   1. salut!am cumparat detectorul de pe e-bay din america,este un model bounty-hunter,dar e slabut.trebuie sa ma duc cu el la politie sas mi procur autorizatie de detinator de detect. de metale,cred ca asta este formalitatea,sau mai trebuie si altceva?tu cum ai procedat?

   2. sunt nou inca nu am avut ocazia sa ies la detectie am achizitionat un garrett ace350 vreau daca stiti o parere despredetector este nou in cutie, multumesc anticipat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s