Mâner de cuţit cu marcaj – Berndorf Alpacca

Mâner de cuţit din alpaca

    Bună seara!

  Am descoperit cuţitul pe 15 septembrie într-o pădure din Iaşi. Acesta pare destul de vechi, nu ştiu exact câţi anişori ar putea avea, dar dacă există cineva care are mai multe cunoştinţe despre el îl rog frumos să-mi lase un comentariu.

  Din păcate lama cuţitului este ruptă, dar tot consider că este un obiect pe care trebuie să-l păstrez şi să-l prezint deoarece mânerul este marcat cu simbolurile renumitei firme de tacâmuri BERNDORF ALPACCA.

  Este al doilea obiect făurit de această firma găsit de mine anul acesta, pe 4 martie am găsit o lingură din alpaca marca Krupp-Berndorf, mai multe detalii aici. 

  După cum am scris şi în articolul în care am prezentat lingura, această firmă producea tacâmuri pentru armata germană, chiar şi pentru Adolf Hittler şi apropiaţii săi în perioada celui de-al doilea război mondial.

  În zilele noastre obiecte produse de firma Berndorf sunt foarte căutate de colecţionari.

Galerie foto:

 

2 gânduri despre „Mâner de cuţit cu marcaj – Berndorf Alpacca

  1. Eu am unul in stare buna gasit chiar astazi.Manerul e putin diferit de al tau.Pe lama este tiparit BERNDORF si aceiasi insigna pe maner.

  2. Buna ziua.Am si eu un cutit vechi identic cu cu cel din imagine dar desigur in stare bunicica si am si unu firma Rostfrei.Cel de Rostfrei este cred argint aurit si a-s zice ca amandoua sunt din anul 1900-1925.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s