STRAJA TARII

Pafta STRAJA TARII

Astazi am iesit din nou la o partida de detectie, nu a fost o zi  foarte fructuoasa,am gasit foarte multe capace de aluminiu deoarece am iesit intr-o zona destul de populata din Iasi , dar  nici de aceasta data nu am plecat nemultumit acasa, am descoperit aceasta frumoasa pafta. Chiar ma gandeam cand va veni  ziua in care voi gasi un asemenea obiect. Se pare ca legea atractiei chiar functioneaza si nu e prima data (: .Cred ca  am sa-mi fac o lista cu ceea ce vreau sa gasesc 🙂 .Acum e timpul sa trecem la lucruri mai serioase si sa deslusim misterul acestui obiect.

Straja Țării era cunoscută și ca Străjeria, a fost o organizație paramilitară a tineretului din Regatul României, creată în 1935 de Regele Carol al II-lea pentru a combate influența în creștere a Gărzii de Fier asupra tineretului din România. Membrii săi erau cunoscuți ca străjeri.

Monarhul a conceput „Straja Țării” după modelul Hitlerjugend din Germania Nazistă, inspirându-se și din alte grupuri fasciste precum Balilla din Italia. Acest caracter a devenit evident la 3 decembrie 1938, când Straja Țării a fost reorganizată conform liniilor dictaturii personale a regelui Carol , înlocuind toate organizațiile de tineret existente, inclusiv cercetașii, și a devenit supraveghetoarea activităților sportive și a tututor celorlalte activități, precum și una dintre principalele căi de manifestare a cultului personalității regelui Carol. Deși Regele era adesea citat ca Marele Străjer, conducătorii actuali ai organizației au fost maiorul Teofil Sidorovici și Nisa Cămărășescu.

Toți băieții cu vârsta de la 7 la 18 ani și toate fetele cu vârsta de la 7 la 21 ani ar fi trebuit să se alăture acestei organizații. Un corp format din băieți cu vârsta de la 18 la 21 ani completa Straja și era responsabil pentru oferirea de instrucție premilitară.

„Credință și muncă pentru Țară și Rege”

Membrii erau legați printr-un Crez, care spunea:
1. Cred în Dumnezeu și în Biserica străbunilor mei;
2. Cred în Regele Țării, Marele nostru Străjer, Cârmuitorul destinelor Poporului Român;
3. Cred în muncă și jertfă — închinându-mi întreaga mea ființă pentru ridicarea și propășirea Patriei;
4. Cred în Straja Țării — chezășia Unității Neamului, Hotarelor și Sufletului Românesc.

2 gânduri despre „STRAJA TARII

    1. Multumesc pentru urari Cristiana si ma bucur ca iti place ce vezi pe acest blog!
      Metal detecting-ul este o pasiune nobila,frumoasa din care poti sa inveti multe si sa descoperi file din istoria acestui popor.Este un hobby pe care ar trebui sa-l cunoasca cat mai multi romani si sa inteleaga ce inseamna cu adevarat.
      O seara frumoasa iti doresc si te mai astept sa detectezi metale prin incinta! 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s