Sări la conţinut

Descoperire senzationala in UK

aprilie 7, 2011

Coif roman din bronz


Un coif de bronz roman complet , având frontal o figură umană – fiind cel de-al treilea de acest fel găsit în Marea Britanie – a fost descoperit de către un entuziast cu ajutorul unui detector de metale în Cumbria.
Acest coif enigmatic , având practicularităţi proprii , e posibil să fi fost purtat cu fanioane colorate ataşate ca un semn de excelenţă , de către soldaţii romani , la paradele de cavalerie cu tentă sportivă.
Descris ca o „descoperire extrem de importantă”, este de aşteptat să aducă 300,000 de lire sterline la casa de licitaţie a antichităţilor , Christie’s din Londra.
Coiful „Crosby Garrett” – care dateaza din secolul al-II-lea după Christos – a fost numit dupa cătunul din Cumbria , unde a fost găsit pe un domeniu de către un vânător de comori , care a dorit să rămână anonim.


Coiful având o nemaintâlnită până în prezent creastă tip „griffin” , care împreună cu accesoriile pentru păr, ar fi avut o culoare bronz aurie , în contrast cu albul metalic lucioas al feţei tip mască. Christie’s , a descris aceasta ca un exemplu extraordinar al îndemânării meşterilor , in prelucrarea metalului , ajunsă la apogeu.

Specialistul ăn perioadă antichităţilor de la casa de licitaţie , Georgiana Aitken, a declarat: „Aceast coif e descoperirea vieţii pentru un detectorist”.
‘”Când a fost iniţial adus la Christie’s si l-am luat în mână examinându-l , am văzut acest chip extraordinar ai cărui ochi , aveau o privire ce ma străpungea”.”Aceasta este o descoperire extrem de importantă şi ne aşteptăm la un interes considerabil , atât la nivel public cât şi în intenţia participării la licitaţie , manifestându-se deja interesul şi entuziasmul muzeelor şi colecţionarilor deopotrivă.”
Arrian din Nicomedia , un guvernator al provinciei romane în timpul împăratului Hadrian , a sugerat într-un apendice al lucrării sale militare „Ars Tactica” , că romanii purtau coifurile de protecţie în semn de rang sau de excelenţă în echitatie.
Cavaleria romană eră împărţită în două echipe pe durata reprezentaţiilor , una care mima atacul iar cealaltă apărarea , evenimente urmărite de spectatori , care erau însoţite şi de manifestări religioase.
Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: